Αρχική σελίδα \ Προφίλ Συλλόγου \ Ιστορικό  
 
 

Ο κυνηγετικός σύλλογος Κιλκίς θεωρείτε από τους ποιο παλιούς συλλόγους στο νομό Κιλκίς. Υπάρχει από το 1950 με την επωνυμία: «Φιλοθηραματικός σύλλογος».  Στεγάζονταν σε μικρό  γραφείο όμως υπήρχαν άτομα με όρεξη και μεράκι ώστε να οδηγήσει   τον Σύλλογο να γίνει  ένας ζωντανός και ενεργός πυρήνας με δράσεις και όραμα που συνεχίζεται ακόμη και στις μέρες μας. 

Συμμετείχαν τότε ακόμα και σε παρελάσεις ,στην  προστασία θηραμάτων , οργάνωση των κυνηγών και διαχείριση του θηραματικού πλούτου.

Το 1977 έγινε το ενιαίο καταστατικό που ισχύει από τότε για όλους τους κυνηγετικούς συλλόγους της χώρας. Έτσι ιδρύθηκε επίσημα στην ο Σύλλογος  το 1976 με επωνυμία  «Κυνηγετικός σύλλογος Κιλκίς» αυτήν την φορά. Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο που εξελέγη απαρτίζονταν από άτομα που αγωνίστηκαν για την ίδρυση του :……………………………………………………………………….

Ξεκίνησε με λιγοστά άτομα  και έχει φτάσει και στα 1842 ενεργά μέλη το έτος 1980.Αργοτερα διασπάστηκε  σε συλλόγους: Πολυκάστρου-Γουμένισσα-  Πάικου και Αξιούπολης για καλύτερη διαχείριση και οργάνωση.

Έτσι συνεχίζει ο σύλλογος του Κιλκίς ως τις μέρες μας με ενεργά μέλη 1500. Το φιλοπεριβαλλοντικό , φιλοθηραματικό  σωματείο  με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα , έχει βάλει στόχους και σκοπούς ώστε με συντονισμένες ενέργειες προσπαθεί να φτιάξει ένα πιο ευοίωνο  μέλλον για τα μέλη του.

Αγωνίζεται για την συνέχιση της παράδοσης του κυνηγιού πάντα μέσα στα πλαίσια των νόμων και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.

Βάσει των προαναφερόμενων έχουμε πετύχει:

-Την άμεση και ταχεία εξυπηρέτηση των μελών μας ,την προστασία των ηθικών και υλικών συμφερόντων τους με ατομική ασφάλιση τους

-Την ενημέρωση και κατάρτιση των νέων κυνηγών με σεμινάρια από επιστημονικούς συνεργάτες και εκμάθηση της κατάλληλης αγωγής πάνω στη δραστηριότητα του κυνηγιού και σεβασμό στο θήραμα.

-την άρτια συνεργασία του συλλόγου με την κυνηγετικές ομοσπονδίες,  με τους θηροφύλακες και το δασαρχείο  υπακούοντας τις εντολές του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων.

-την προσπάθεια ένταξης στην πολιτική προστασία ώστε να συμβάλλει και επίσημα στις διάφορες δράσεις για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών με τα υπάρχοντα οχήματα του συλλόγου

-την δίωξη της λαθροθηρίας με το να προσλαμβάνουμε κάθε φορά εποχιακούς θηροφύλακες ώστε μαζί  με τον υπάρχοντα πολύ άξιο ομοσπονδιακό θηροφύλακα,  να προβούν σε ενέργειες δυναμικές και σωτήριες για το θηραματικό πλούτο

-δημιουργία ομάδων αιμοδοσίας ,πυρόσβεσης ρίψη τροφών για την άγρια πανίδα σε περιόδους έντονης κακοκαιρίας, δεντροφυτεύεις σε δημοτικά σχολεία και καθαρισμό δασών από τα σκουπίδια  , έτοιμοι πάντα να συμμετέχουν οπότε υπάρξει ανάγκη μια και ο σύλλογος είναι ιδιαιτέρα ευαισθητοποιημένος σε κοινωνικά θέματα

-περισυλλογή τραυματισμένων ζώων και πουλιών και την άμεση μεταφορά τους στην ορνιθολογική εταιρεία.

-τα ιδιόκτητα αυτοκίνητα που αποκτήθηκαν για τις ανάγκες του συλλόγου καθώς και ένα τρέιλορ για μεταφορά θηραμάτων και ρίψη τροφής.

-την αδελφοποίηση του με δυο συλλόγους από Κύπρο και της αλλεπάλληλες συναντήσεις   μεταξύ τους

 τοποθέτηση  βρύσες σε κυνηγότοπους καθώς και τοποθέτηση κάδων για ρίψη άδειων κουτιών από  φυτοφάρμακα

-την ίδρυση πέντε μόνιμων καταφυγίων και τοποθέτηση πινακίδων για προστασία των κυνηγών, χώροι εκγύμνασης σκύλων.

-την ίδρυση εκτροφείων και σταθμών εξοικειώσεις και απελευθέρωσης Θηραμάτων

-δημιουργία ενημερωτικών συναντήσεων και ημερίδες με σκοπό την επικοινωνία, την προβολή των δραστηριοτήτων του συλλόγου και την ανταλλαγή απόψεων με το κοινό με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των κυνηγών.

-δημιουργία χοροεσπερίδων, κοπή πίτας και την καθιερωμένη γιορτή στο κυνηγετικό περίπτερο του συλλόγου πάντα  μετά την λήξη της κυνηγετικής περιόδου.

-Τέλος το ποιο σημαντικό ο σύλλογος έχει αξιοποιήσει  ένα ιδιόκτητο χώρο 5 στρεμμάτων με εστιατόριο ,παιδική χαρά, κήπο και το κυριότερο μέσα σένα φιλικό περιβάλλον φιλοξενεί διάφορα ζώα όπου ο καθένας μπορεί να τα επισκεφθεί.

   Όλες αυτές οι δραστηριότητες ,η δυναμική παρουσία των μελών  του καθώς και η άψογη συνεργασία και στήριξη από όλους προσδιορίζουν την ταυτότητα του και την επιτυχία του που συνεχίζεται σταθερά ακόμη και της μέρες μας. 

 

 
 
 
     

 

 

Αρχική :: Προφίλ Συλλόγου :: Δικαιολογητικά - Κόστος άδειας :: Ανακοινώσεις :: Δικαιολογητικά Κ.Σ.Κ. :: Eρωτηματολόγιο για τις Εξετάσεις Νέων Κυνηγών :: Ρυθμιστικη :: Αγγελίες :: Θηράματα :: Σκυλια :: Φυσίγγια :: Επικοινωνία

Login Αναζήτηση

 
 
active³ 4.3 · © Ultravision · Όροι χρήσης ·